Randbeveiliging

Niet huren maar kopen? Ga naar onze webshop.

Randbeveiliging is verplicht als u op de bouw werkt op een hoogte van 2,5 meter of hoger. Dakrandbeveiliging wordt vaak geplaatst in combinatie met trappentorens en een eventueel valnet. Bij Profall kunt u rekenen op een uitgebreid assortiment valbeveiliging. Het maakt niet uit om wat voor gebouw het gaat, Profall heeft voor ieder type een passende oplossing. Wij plaatsen valbeveiliging voor zowel renovatie als nieuwbouwprojecten, Benieuwd naar onze scherpe prijzen? Vul het offerteformulier zo volledig mogelijk in voor een nauwkeurig voorstel of stuur een email naar info@profall.nl.

Neem contact op Dakrandbeveiliging kopen >>

REGELGEVING RANDBEVEILIGING DOOR DE ARBEIDSINSPECTIE

De arbeidsinspectie stelt eisen aan de  regelgeving van randbeveiliging die u plaatst bij uw project. De eisen hebben zowel betrekking op de vorm van de beveiliging als de sterkte ervan.

HEKWERK EN LEUNINGWERK ALS RANDBEVEILIGING

Hek- of leuningwerk als randbeveiliging zien we veel bij vloer- en dakranden (bijvoorbeeld bij montage van een dak). Ook bij steigers, opening in wanden en bij vloeropeningen (ook mobiel mogelijk) wordt leuningwerk geplaatst. Zoals al eerder vermeld wordt hek- en leuningwerk gebruikt als er gewerkt wordt op een hoogte van 2,5 meter of hoger. Ook bij situaties die minder hoog zijn, kan het nodig zijn om de veiligheid van uw medewerkers te waarborgen dor middel van randbeveiliging. Voorbeelden zijn als uw medewerkers kunnen vallen op uitstekende delen of in het water. Randbeveiliging wordt ook toegepast als er verkeer aanwezig is of er sprake is van een gevaarlijke ondergrond.

STERKTE VAN HEKWERK EN LEUNINGWERK ALS RANDBEVEILIGING

Er gelden ook strenge eisen voor de sterkte van uw randbeveiliging.  Afhankelijk van de richting van de belasting gelden de volgende eisen: in het geval van een neerwaartse belasting van 1250 N mag het hek- en leuningwerk niet meer dan 5 centimeter doorbuigen. Gaat het om een opwaartse belasting van 300 N, dan is de eis dat de beveiliging intact blijft. Bij een horizontale belasting (van opzij) van 300N mogen ze niet opzij bewegen en niet meer doorbuigen dan 55mm.

Daarnaast is het verplicht dat de hek- en leuningwerk minimaal 1 meter boven het oppervlak uitsteekt. Tot slot, is het van belang dat de leuning van uw valbeveiliging beschikt over een kantplank van 15 centimeter hoog. De tussenleuning dient <47 centimeter hoog te zijn. Gebruikt u een lift en is er daarom een opening nodig in de leuning? Dan brengen wij een slagboom aan.

CONTACT MET PROFALL

Heeft u vragen of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Heeft u interesse in aanschaf van onze producten? Dan kunt u die online via de webshop bestellen.

Neem contact op Dakrandbeveiliging kopen >>