Rolsteigers

Categorieën
Rolsteiger met europen (311)
Rolsteiger one 1 persoonssteiger (1)
Rolsteiger standaard (424)
Trappentoren (25)
Maximale lengte
Platformlengte (in cm)
Steigerbreedte (in cm)
Type platform
Werkhoogte
Merken
Prijs

Rolsteigers

Werkhoogte

Uiteraard is ook de werkhoogte een belangrijke factor waar u rekening mee dient te houden bij uw keuze. Het verschil tussen platform hoogte en werkhoogte is dat werkhoogte de hoogte is die u nog kunt bereiken als u op het platform staat. De regel is dat u dus 2 meter optelt bij de platformhoogte. Het platform bestaat uit hout met of zonder luik of een carbon lichtgewicht met een luik. Weet u niet goed welke rolsteiger het beste past bij uw bouwplaats? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag!

Type rolsteiger

Onze basis rolsteigers zijn ideaal voor semi-professionals, zoals particulieren en zzp’ers zonder personeel in dienst. Voor dagelijks en intensiever gebruikt, raden wij u aan te kiezen voor een standaard rolsteiger. De rolsteiger met Europen kenmerken zich doordat ze zeer snel zijn op te bouwen en af te breken. U kunt bij ons ook kiezen voor een tweedehands rolsteiger, als dat voldoende voor u is. Naast deze rolsteigers hebben wij ook nog speciaal ontwikkelde rolsteigers voor één persoon of de rolsteiger met een voorloopleuning.

Verschil rolsteiger en trappentoren

Het grote verschil met een rolsteiger is dat een trappentoren beschikt over geïntegreerde trappen. Dit kan handig zijn als u materialen mee naar boven moet nemen. Klimt u bij een rolsteiger aan de binnenkant van de sporten omhoog, dan heeft u uw handen niet vrij om werkgereedschap mee te nemen. Werkt u alleen dan kan niemand u uw werkgereedschap aangeven. Het biedt u eveneens extra veiligheid tussen de platformen.

Rolsteigers voor wie?

Werkt u op de begane grond, dan is een rolsteiger tot 5 meter werkhoogte in de regel geschikt. Vanaf de eerste verdieping raden wij een rolsteiger vanaf 6 meter werkhoogte aan. De hardlopers zijn onze rolsteigers van 8 meter werkhoogte. Bent u een schilder, een installatiebedrijf of een andere professional, dan raden wij u een rolsteiger met een werkhoogte van 10 meter te kiezen. Voor onderhoudswerkzaamheden aan appartementencomplexen en woningen met meer dan 3 verdiepingen, kunt u het beste kiezen voor een rolsteiger vanaf 12,2 meter hoogte.